نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

حرف زدن با جنين يكي از راه‌هاي تقويت پيوند رابطه مادر و فرزندي است كه مي‌تواند بر رفتارهاي نوزاد پس از تولد نيز تأثير بگذارد. از جمله تاثيرات صحبت كردن با جنين مي‌توان به بهبود سيستم شنوايي، بهبود ارتباط شفاهي و سازگاري بيشتر با محيط پس از تولد اشاره كرد. اما شايد براي برخي مادران دشوار باشد كه با موجودي كه هنوز به دنيا نيامده ارتباط برقرار كنند يا ندانند كه بايد در مورد چه چيزهايي با او حرف بزنند. ممكن است اين كار ابتدا براي شما كمي دشوار باشد اما بدانيد حرف زدن با جنين به آرامش خود شما نيز منجر خواهد شد و به بهبود احوالات‌تان كمك مي‌كند. ما در ادامه به 5 روش‌ مختلف براي حرف زدن با جنين اشاره كرده‌ايم. براي آگاهي از اين روش‌ها تا انتهاي مطلب با ما همراه باشيد.

منبع: حرف زدن با جنين

چرا بايد با جنين حرف بزنيم؟

حرف زدن با جنين نه تنها در شكل گيري و تقويت ارتباط والد فرزندي تأثير مي‌گذارد بلكه مي‌تواند در رشد كودك نيز موثر باشد. ما در ادامه به مهم‌ترين آثار مثبتي كه در اين زمينه وجود دارد اشاره كرده‌ايم.

كمك به رشد سيستم شنوايي در كودك

مطالعات تحقيقاتي نشان مي‌دهند آغاز رشد گوش‌ها و فعاليت آن‌ها اولين بار در بارداري و از هفته 25 ام آغاز مي‌شوند. برخلاف بينايي كه تا پس از تولد نوزاد قابليت رشد و گسترش چنداني ندارد؛ در دوران جنيني در درون گوش‌هاي نوزاد موهاي ريزي شروع به رشد مي‌كنند كه براي تحريك شدن توسط دنياي بيرون تنظيم مي‌شوند. در نتيجه حرف زدن شما با جنين مي‌تواند سيستم شنيداري او را تحريك كرده و به تكامل هرچه بهتر آن كمك نمايد. با اين حال مراقب باشيد كه گوش جنين در برابر صداهاي بيش از 60 دسي بل بسيار حساس است و ممكن است آسيب ببيند در نتيجه در اين دوران از رفتن به مكان‌هاي بسيار پر سر و صدا نظير كنسرت‌ها خودداري كنيد.

كمك به ايجاد و پرورش صميميت

تنها به دليل اينكه جنين در درون شما رشد مي‌كند نبايد تصور كنيد كه او شما را مي‌شناسد. براي ايجاد يك پيوند عاطفي عميق و سالم لازم است كه از همان دوران جنيني به طور منظم با فرزندتان حرف بزنيد و از اميد و اشتياق خود براي او بگوييد. نتايج يك مطالعه پژوهشي نشان مي‌دهد كودكان در رحم نيز مي‌توانند احساسات مطرح شده با آن‌ها را درك كنند. در نتيجه حرف زدن مي‌تواند ارتباط عاطفي دوجانبه‌اي را ميان شما شكل داده و پس از تولد احساس صميميت و نزديكي بيشتري را فراهم مي‌سازد.

كمك به ايجاد ارتباط شفاهي

شايد برايتان باور نكردني باشد كه كودك پس از تولد بتواند آنچه شما در طول دوران بارداري براي او تكرار مي‌كرديد را به ياد بياورد. اما مطالعاتي كه روي نوزادان انجام شده اين موضوع را تأييد مي‌كنند. براي مثال پژوهش‌ها نشان مي‌دهند نوزادان بعد از شنيدن جملاتي كه در دوران بارداري مي‌شنيدند زودتر آرام مي‌شوند و يا با تغيير ريتم مكيدن پستانك به نوعي به آن‌ها واكنش نشان مي‌دهند.

تقويت ارتباط ميان زوجين

اختصاص دادن زمان‌هايي در طول روز براي حرف زدن با جنين همراه با همسر مي‌تواند ارتباط ميان زن و شوهرها را نيز بهبود ببخشد. اين مسئله به خصوص براي زوجيني كه روزهاي شلوغي را مي‌گذرانند و وقت چنداني براي بودن در كنار هم ندارند بسيار مفيد است. اگر شرايط آرام باشد حرف زدن با جنين مي‌تواند زمينه ساز اين شود كه بتوانيد در مورد مسائل حل نشده با يكديگر گفت‌وگو كنيد و روابط خود را تقويت نماييد.

بهترين روش‌ها براي حرف زدن با جنين

بسياري از مادرها نمي‌دانند چگونه مي‌شود با فرزندي كه در رحم دارند ارتباط برقرار كنند و صميميت مناسبي را شكل دهند. ما در ادامه بهترين روش‌هايي كه در اين زمينه توصيه مي‌شود اشاره كرده‌ايم. جهت تكميل اطلاعات خود مي‌توانيد مشاوره كودك دريافت كنيد.

1- صحبت كردن

صحبت كردن با جنين شايد در ابتدا براي مادران كار عجيبي به نظر برسد اما وقتي شروع به حرف زدن با كودك مي‌كنيد به مرور پيوندي نامرئي ميانتان شكل مي‌گيرد كه شما را به سمت ارتباط بيشتر سوق مي‌دهد. در اين شرايط مي‌توانيد آرزوها و اشتياق‌هاي خود را با كودك در ميان بگذاريد و وقايع پيرامون را براي او بازگو كنيد. اگر در اطرافتان اتفاقات ناخوشايندي رخ مي‌دهد يا سر و صداهاي زيادي وجود دارد با فرزندتان صحبت كنيد و به او اطمينان دهيد كه اين‌ها چيزي نيست و اوضاع خوب است.

پرورش احساس امنيت از همان دوران بارداري مي‌تواند در روحيه كودك تأثير بسياري بگذارد. زيرا كودكاني كه در دوران بارداري تحت فشار محيط استرس‌زاي زيادي بودند پس از تولد ناآرامي‌ها و كج خلقي‌هاي بيشتري را از خود نشان مي‌دهند.

2- رقصيدن از روش‌هاي حرف زدن با جنين!

پخش موسيقي‌هاي ملايم براي جنين مي‌تواند در ايجاد احساس آرامش در او تأثير بسزايي داشته باشد. اگر با ريتم‌هاي ملايم حركت كنيد و سعي كنيد هماهنگ با موسيقي احساسات دروني خود را به واسطه حركات يا همان رقص‌هاي ملايم به نمايش بگذاريد احساس آرامش و شادي بيشتري را براي فرزندتان فراهم مي‌كنيد. جالب است بدانيد فيلم‌هاي سونوگرافي 4 بعدي نشان مي‌دهند وقتي مادران شروع به رقصيدن مي‌كنند جنين نيز حركات مشابهي را از خود نشان مي‌دهد كه انگار او نيز شروع به رقصيدن مي‌كند!

3- پخش موسيقي

حال كه مي‌دانيم كودكان در دوران بارداري نيز از توانايي شنيداري برخوردارند؛ چرا از موسيقي براي ايجاد ارتباط با فرزند خود استفاده نكنيم؟ مطالعه‌اي كه نتيجه آن به “اثر موتزارت” شهرت يافت نشان مي‌دهد اگر جنين روزانه 10 دقيقه در معرض موسيقي‌هاي كلاسيك قرار بگيرد در آينده مهارت‌هاي فضايي گسترده‌تري را شكل مي‌دهد. در واقع اين كار بهره وري و عملكرد نيمكره راست را در كودكان بهبود مي‌بخشد.

علاوه بر اين‌ها پخش موسيقي همراه با موسيقي‌هاي كودكانه و آرام مي‌تواند يادگيري كودك را از همان دوران جنيني به كار بيندازد و به مادران كمك كند پس از تولد از همين موسيقي‌ها براي آرام كردن فرزند خود كمك بگيرند.

4- ماساژ دادن شكم از روش‌هاي حرف زدن با جنين

ماساژ و نوازش شكم به كمك روغن‌ها يا لوسيون‌ها مي‌تواند تأثير شگرفي بر ارتباط ميان شما و جنين داشته باشد. در نتيجه مي‌توانيد در كنار حرف زدن با فرزند خود از طريق ماساژ شكم نيز با او ارتباط برقرار كنيد. كمك گرفتن از همسر مي‌تواند اين فعاليت را به امري خانوادگي تبديل كرده و ارتباط جنين با محيط پيرامون را گسترش دهد. جالب است بدانيد كه فرزند شما در رحم مي‌تواند لمس شدن شكم توسط مادر، پدر يا يك فرد غريبه را از يكديگر تشخيص داده و به شيوه متفاوتي به آن‌ها پاسخ دهد.

5- معرفي كودك به ديگران از روش‌هاي حرف زدن با جنين

شما مي‌توانيد قبل از تولد كودك نزديكانتان را در اطراف خود جمع كنيد و از آن‌ها بخواهيد با فرزندتان صحبت كنند. فرزند شما قادر است صداها و لحن‌هاي مختلف را از يكديگر تشخيص دهد. شما در جريان اين كار مي‌توانيد كودك را به ديگران معرفي كنيد و از آن‌ها بخواهيد چند كلام با جنين صحبت كنند. اين كار به سازگاري هرچه بيشتر نوزاد با محيط پيرامون خود پس از تولد كمك مي‌كند و اجازه مي‌دهد كه علاوه بر ايجاد پيوند با شما با ساير افراد پيرامون خود نيز ارتباط بگيرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

آيا درد و دل كردن با جنين مي‌تواند تأثير منفي روي كودك بگذارد؟

همان طور كه گفته شد برخي مطالعات معتقدند كه جنين در رحم مي‌تواند احساسات كلام شما را درك كند و به آن‌ها پاسخ دهد. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه به او آرامش دهيد و نگذاريد كه اضطراب‌هايتان به او منتقل شود. انتقال اين اضطراب‌ها مي‌تواند در روحيه كودك تأثير بگذارد و پس از تولد منجر به احساس ناآرامي، بي‌قراري و گريه‌هاي مكرر در او شود. درنتيجه بهتر است كه حرف زدن با كودك بيشتر بر محتواي مثبت و تلاش براي ايجاد احساس امنيت در او متمركز باشد.

منبع: حرف زدن با جنين

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/31  ] [ ۱۶ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 7
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب